Sketch naar HTML/CSS

Sketch naar HTML/CSS

Als designer op een Apple computer gebruik je naast Adobe CC, vast en zeker ook Sketch! Met Sketch kan je heel snel prachtige layouts ontwerpen. Stuur deze designs aan ons door en wij zetten voor jouw de responsive HTML/CSS op.

Jij ontwerpt in Sketch, wij bouwen responsive code.

Sketch genereert al deels HTML/CSS code, maar dit is nog erg minimaal en zeker niet cross-browser compatibel. Veelal is CSS3 en echt voor de nieuwste browsers. Wij zetten jouw ontwerp om naar HTML in Bootstrap of Foundation frameworks. Wil je jouw Sketch in WordPress ontwikkeld hebben? Dat doen we dagelijks, upload nu jouw ontwerp zodat wij aan de slag kunnen.

Maatwerk/handwerk code

Commented HTML/CSS

Direct responsive

Wat is Sketch?

Sketch (alleen beschikbaar voor Apple gebruikers), het nieuwe Photoshop. Veel digitale bureau's nemen na vele jaren afscheid van Adobe Photoshop en stappen over naar Sketch als design tool. Omdat Photoshop een tool is die door veel soorten ontwerpers en fotografen wordt gebruikt, heeft het ook ontzettend veel opties waar je als online ontwerper geen gebruik van zult maken. Daarbij is het ontwerpen van een interface voor meerdere schermformaten niet de focus van Photoshop, terwijl Sketch dit perfect ondersteunt door gebruik te maken van artboards die je per schermformaat kunt gebruiken.

Sketch en SVG's

Doordat Sketch met Vectors werkt zijn afbeeldingen erg scherp op alle soorten schermen. Schermen met een hoge resolutie zijn de nieuwe standaard geworden. Met SVG kan e oneindig schalen en de bestandsgrootte over het algemeen klein houden. Photoshop blijft toch wel een pixel based programma en is in die zin minder geschikt om te gebruiken voor het slicen en basen. Als je een ontwerp hebt gemaakt in Sketch kan je snel een export maken en krijgen wij een complete assets map vol met SVG's. Het is nog even puzzelen waar welke SVG's komen, laat dat maar aan ons over.

Heb je een ontwerp in Sketch (of Photoshop/Illustrator/InDesign/PDF) dat je omgezet wilt hebben naar een responsive HTML/CSS? Laat de techniek dan aan ons over, dan kan jij verder met ontwerpen!