Web Design Services

Responsive, tablet en mobiele optimalisatie van de website

Elke website dient optimaal te worden getoond voor de bezoekers. Responsive code zorgt ervoor dat de website meeschaald met het scherm, van desktop, tablet en smartphones. Google waardeert deze extra stap en geeft de website bonuspunten voor de ranking.
Ook bestaande websites kunnen wij nu nog responsive opzetten!

Google geeft een hogere ranking

Als de website tablet en mobiel geoptimaliseerd is, komt deze hoger in de Google ranking. Je krijgt pluspunten als je de bezoekers van de site een optimale ervaring aanbied. Grote knoppen, niet te dicht op elkaar en met een gebruiksvriendelijk mobiel menu.

Laat je huidige website responsive opzetten

Ook bestaande website in elk CMS kunnen wij nu nog responsive opzetten. We zullen voornamelijk aan de CSS code werken. Google heeft aangegeven dat je website door dit optimalisatie proces, in ranking zal gaan stijgen.

Wat doet responsive HTML?

Responsive websites zijn geoptimaliseerd voor elk scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Van een desktop monitor, tablet of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de lay-out zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en kleiner opgezet.

Middels de CSS media queries kunnen we bij diverse schermformaten breakpoints instellen en de site wijzigen. Het liefst gebruiken we zo min mogelijk breakpoints en zetten we de site tussen 2 formaten liquid op, in percentages. Zo zijn er minder regels code nodig en is de site nog optimaal bij elke nieuw schermformaat dat er wordt gelanceerd. Ook hier geld, als het design in een grid is opgebouwd, kunnen we responsive grid frameworks gebruiken. Deze zijn altijd up to date met de laatste schermen en breakpoints.

Vertel in het kort wat wij voor jou kunnen doen

Ons team staat klaar om jou vragen te beantwoorden. Heb je een korte vraag, gebruik het formulier hier naast.